11 Ocak 2010 Pazartesi

Avatar'daki İlginç Detaylar

Dün gece sonunda bizde meşhur Avatar'ı izleme onuruna nail olabildik.Üç haftalık yer bulamama sıkıntısından sonra sonunda yer bulabilmiş olmanın haklı sevinci bize yetti de arttı diyebilirim.Tabi şunun altını çizmeliyim ki normal gösterime elbette yer vardı fakat benim 3D sevdam bizi beklemek durumunda bıraktı.Ama iyikide beklemişiz çünkü bu film 3D'li izlenmeyi kesinlikle hak ediyor. Muhteşem efektler, muhteşem konu.. İzlediğim en iyi bilimkurgu diyebilirim.Ben bayıldım filmdeki mistik unsurları saçma bulmaktan ziyade akılcı buldum.Mesela tabiatın bir döngüsünün olduğunun ve kendisi koruması gerektiğinde bunu en iyi şekilde yapabileceğinin vurgulanması şahaneydi.Örneğin; olağanüstü kuşlar sahnesi,tıpkı bizim kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'de geçen Fil Vak'ası ve Ebabil hikayesini çağrıştırıyordu.Ve ilginç olan bişiy daha Navi ırkı hayvanları avladıklarında onlara acı vermemek için şah damarlarından öldürüp,dua ediyorlar,tıpkı bizim inancımızda olduğu gibi...Ve pek tabi Ruhlar ağacı dedikleri kutsal yer ve bizim Kabemiz...Yani filmin yönetmeni James Cameron Kuran'ı Kerim'i okudumu bilinmez ama esinlenmeler ortada ve müthiş bir film izlememek kayıp olur demekten başka birşey kalmıyor bana...
Sevgiler...

10 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

İlk defa bunu sen yazdın canım yani esinlenme mevzusunu bende bayıldım 3d süperdi cidden

cecilia dedi ki...

cnm harika tespitler, kaçırdığım yerler varmış bak şah damarı kısmını kaçırmışım ben :) öğretici, düşündürücü bi film kesinlikle ;)

kkkk dedi ki...

bende 3d izlemistim harika bir film gercektende izlemeye deger ozelliklede 3d olarak.

Duygu dedi ki...

stil direktörü: canım izlerken bana bunları çağrıştırdı.Gerçekten ilginç.İlk defa süper güç Amerika inançlı masum bir halka mağlup oluyor.Ve sadece basit okların bu savaşı kazanması imkansız, bir ilahi gücün yardımı olmadan.İşte tamda Yunan Kralı Ebrehe'nin Kabeye yaptığı saldırı akla geliyor ve o zamanın en güçlü silahları olan fillerin olağanüstü kuşlar tarafından saf dışı bırakılması.Kuran'ı Kerimde geçen Fil vak'a sı resmen filme uyarlanmış.
Cecilia: Tatlım Neytiri'nin jake'e avcılığı öğrettiği sahneyi hatırla,önce hayvanı yaralayıp sonra tek hamlede boğazını keserek,ardından dua ediyorlardı.Belki birebir değil ama benzer bir durum sözkonusu..
caprice:tatlım gerçekten 3d'nin hakkını veren bir film görsel efekt bazında:)

Travis dedi ki...

film hakkındaki yorumum gelir yakında, bekleyin =)

Duygu dedi ki...

bekliyorum:)

Travis dedi ki...

yayınlamamızı istediğin sinema yazın varsa ben de onu bekliyorum.. konuk olarak diyeceklerini alabiliriz:)
http://sigarayaniklari.blogspot.com/2009/03/neyin-var-anlatacak.html

Duygu dedi ki...

Teşekkür ederim,konuk yazarlara yer vermek çok hoş bir fikir:)Detaylı bir sinema yazım olduğunda dahil olmak isterim:)...

Ayshenur dedi ki...

duygucuumm tam istediğim avatar yorumunu ypmışsın iice dikkatimi cekti şimdi film, sınawlara gömülmüştüm bi süredir avatarı izlemeyememiştim,ilk yapılacak avatar 3D izlemek olsun o zaman;) öptüm tatlım!:)

Duygu dedi ki...

Tatlım mutlaka izle vizyondan kalkmadan, deiğişiklik olur sanada,beğeniceğini umuyorum cnm:)