16 Şubat 2010 Salı

Yahşi Batı

Bütün olumsuz eleştirilerden fazlasıyla nasibini alan "Yahşi Batı" yı izleme fırsatını sonunda bulabildim. Ve kesinlikle tüm olumsuz eleştirilere,önyargılara karşıt bir düşünce olarak filmi başarılı bulduğumu paylaşmak istiyorum.Konu sürükleyici,çekimler başarılı , oyunculuk yeterli ve espiriler dozundaydı. Ben seyirciyi anlamakta güçlük çekiyorum,sanırım söz konusu Cem Yılmaz olunca her saniye kahkahalar attıran bir film bekleniyor.Fakat bir filmin başarı kıstası komik yada eğlenceli oluşumudur?Nerde kaldı hikayesi,görsel kalitesi,oyunculuk performansı..Bunlar sadece teferruatmıdır?Sürekli şaka yapan adam, komik adam olmanın handikapı bu olsa gerek!Film fazlasıyla komik değilse başarısız damgasını alıyor,üzücü.
Filmde" fazlasıyla argo ve küfür vardı" söylemine gelirsek ,bunun tamamen arz talep meselesi olduğunu düşünüyorum.Küfür vardı ,küfürle güldürmüş diyen adamla, küfürlere kahkalar atan adam aynı kişi. İronik ama doğru:) Cem yılmaz'ın da bir söyleşide belirttiği gibi; malesef Türk seyircisi komplike bir seyirci..Bence de çok yerinde bir gözlem...
Sanırım önce bizler seyirci olarak neye güldüğümüze yada neyi sevdiğimize karar vermeliyiz.

8 yorum:

Ayshenur dedi ki...

cnm senin sinema yorumlarını hiç kacırmıyorum sanırım:)cok haklısın tamamen arz talep meselesi,hokkabazdada hiç gülmedik diyodu iinsanlar deli oluodum aynı hesap işte!:S

Sıla Yılmaz dedi ki...

beklentilerin düşük gidince özellikle daha çok beğeniyorsun :) ben gitmedim ama merak ettim şimdi :)

Duygu dedi ki...

Ayshenur:canım sonuçta ortada bir emek ve bence ortalamanın üstünde yapılmış bir sinema yapıtı var.Neden sürekli herşeyi karalıyoruz anlayamıyorum.Sanatsal olsa ayrı eleştriyoruz olmasa ayrı ,bilemedim ben,yapımcılar napsım dimi ama şekercim:)
Siu: Belki haklı olabilirsin canımcım,o kadar olumsuz yorum duydumki,beklentiyi düşürmüş olabilirim,ama ne olursa olsun Cem yılmaz piyasada gerçekten başarılı filmlere imza atan birkaç adamdan biri diye düşünüyorum:)

Dominika dedi ki...

henüz izlemedim.. çok küfür olduğunu duydum ama önemli değil.. çok komik olduğuna eminim. cem yılmaz baksa bile gülüyorum ben :)

Duygu dedi ki...

dominika:cnm öyle katıla katıla gülmüyorsun fakat bazı yerleri oldukça komik:) belki bende Cem Yılmaz'ı sevdiğimden beğendim bilmiyorum:)

Duygu dedi ki...

dominika:cnm öyle katıla katıla gülmüyorsun fakat bazı yerleri oldukça komik:) belki bende Cem Yılmaz'ı sevdiğimden beğendim bilmiyorum:)

cecilia dedi ki...

duyguşumm sen beğendiysen olmuştur ben komedi filmlerini pek sevmiyorum yani tarz olarak duygusal böle ağlatan filmlere gitmek istiyorum, bide sosyal mesaj veren filmlere :)

Duygu dedi ki...

Duygusal cecim benim, canım bence güzeldi öyle yerden yere vurulacak bir film değil,izlenebilir keyifli olmuş:)