18 Kasım 2009 Çarşamba

Kitap Tavsiyesi "Uçurtma Avcısı"


Uluslararası çoksatar listesine girmiş, 2006 ve 2007 'de Penguin/Orange Readers's Group ödülünü kazanan bu kitap bir solukta okunacak kadar akıcı, olay örgüleriyle muhteşem,betimlemeleriyle büyüleyici diyebilirim.
Khaled Hosseini bu kitabında dostluğu,insanlığı, vefayı öyle güzel dillendirmiş ki okuduktan bir süre sonra bile etkisinden kurtulamıyorsunuz.
Kısaca konusu; Kabil' de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen ,birbirlerini çok seven iki küçük dost vardır; Emir ve Hasan. Onların dostlukları da tıpkı aralarındaki fark kadar büyüktür. Emir şöhretli ve zengin bir iş adamının, Hasan ise onun hizmetkarının oğludur.Ve malesef Hasan aynı zamanda o dönem hiç sevilmeyen, hor görülen bir etnik azınlığa (Hazaralara) mensuptur.
Bu birlikte büyüyen iki küçüğün yolları, Sovyetler birliği işgali sırasında ayrılır. Emir ve babası California' ya göç ederler. Fakat bu iki küçük arkadaş öyle büyük sırlar yaşar ve Hasan, Emir için öyle fedakarlıklar yapmıştır ki, Emir asla onu aklından çıkaramaz. Ve bir gün fedakarlık sırası Emir' e gelecektir....
Tek kelimeyle muhteşem. Babalar, oğullar, hayat, acımasızlık, dostluk,fedakarlık ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. En sevdiklerimden, mutlaka ama mutlaka okuyun dediklerimden..
Sevgiler..

6 yorum:

Sıla Yılmaz dedi ki...

Bende okicam bunu :)

Duygu dedi ki...

tatlım mutlaka oku,gerçekten enfes:)

Pell-in dedi ki...

okunacak kitaplar listemde beklemede (:

Duygu dedi ki...

Hoşgeldin pelincim:)Mutlaka oku canım pişman olmazsın:)

İSTANBUL'DAN AMERİKA'YA..İKİ AYAKLI DÜNYAM, BİR ORADA BİR BURADA.. dedi ki...

canım yorumunu okudum :)) gerçekten müthiş bir kitap :)

Duygu dedi ki...

Beğenmene çok sevindim Meltemcim:)Keşke üçüncü bir roman daha yazsa da khaled hosseini'de keyifle okusak:)