20 Nisan 2010 Salı

Kayıp Gül (Serdar Özkan)

Uluslararası bestseller'e girerek dünya çapında bir başarıya imza atmış türk roman yazarı Serdar Özkan'ın Kayıp Gül adlı romanını elinize alır almaz bir çırpıda bitirebileceğinizi temin ederim. Kayıp gülü aramaya başlarken kendi içinize doğru bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Masal tadında, bilgece öğütler barındıran roman, zaman zaman
içinizi burkanken,kimi zaman dudaklarınıza bir tebessüm hediye ediyor. Gerçeklikle hayalleri romanında ustaca harmanlayan yazar, öyküsünde okuyucuya romantik ve ruhani bir dünyanın kapılarını aralıyor.
Hernekadar öykünün sonunu tahmin edebiliyor olsanızda tatlı sonu okumaktan kendinizi alıkoyamıyorsunuz.
Küçük Prens misali büyüklere masallar tadında yazılmış bu romanı okumaktan keyif alabileceğinizi umuyorum.
Sevgiler....

19 Nisan 2010 Pazartesi

Farklı Döşemelik Kumaşlar Vol 2


Hayır bunlar birer tablo değil, üç boyutlu baskı çalışılmış döşemelik kumaşlar. Kumaşlarımı almaya gittiğimde yeni gelen bu çalışmaları fotoğraflayıp,dekorasyonseverlerle paylaşmasam olmazdı. Özellikle oturma odalarında huzurlu ve sakin ortamlar yaratmak için bu orman temalı,doğa renklerinin ön planda olduğu kumaşlar çok işinize yarayabilir.Bu yazımdada bahsettiğim farklı zevklere hitap eden Ketenci değişik arayışlarınıza cevap olabilir.
Şahsen ben oturma odamda böyle bir konsept yaratmaya niyetlenmiş durumdayım.Sizler ne düşünüyorsunuz, evinizde bu tarz bir doğa ambiyansı oluşturmayı tercih edermiydiniz acaba?

17 Nisan 2010 Cumartesi

Kadınlar Pembeyi Erkekler Maviyi Sever. Peki Ama Neden?

Bu konu hakkında hiç düşündünüzmü bilmiyorum ama düşünmediysenizde zararı yok. Çünkü; bilim adamları sizler içinde düşünmüş ve araştırmış.
Araştırmalara göre; insanoğlunun bu renklere olan sempatisi tamamen içgüdüselmiş. Yani bir nevi ilkel dönem takıntısıda diyebiliriz:)
Şöyleki; İlk çağlarda kadınların öncelikli görevleri; meyve topalamak(pembeleşmiş,leziz,doyurucu meyveler), doğru erkeklerle eşleşmek (çalışkan, yanakları pembe,sağlıklı eşler seçmek), ve en önemliside pembe beyaz tenli,pembe yanaklı sağlıklı çocuklar dünyaya getirmekmiş.(O zamandan bu zamana biz kadınların öncelikleri pekte değişmiş görünmüyor ha ne dersiniz:)
Eh bu kadar nedende pembe rengi olumlu kategorisine almaya yeterde artar bile, yanılıyormuyum?
Gelelim erkeklere; Yine ilkel çağlarda erkeklerin öncelikli görevleri; gökyüzüne bakarak yön tayin etmek, avcılık(yine havada ve denizde) ve yine havaya bakarak tahminde bulunup,ısınma görevini gerçekleştirmekmiş. ( akılları o zamanlarda bile beş karış havadaymış farkettinizmi:)
Şaka biryana böylece denizin ve gökyüzünün renginide erkekler olumlamış ve sahiplenmiş.

İşte bilim adamları bize böyle bir açıklama getiriyor.Nasıl tatmin edici buldunuzmu? Şahsen ben pembe tutkuma bilimsel bir kılıf bulmaktan ötürü gayet mesudum, ya siz?

3 Nisan 2010 Cumartesi

Aranan Pop Art Desenli Döşemelikler Bulundu:)


























Resimlerdende göründüğü gibi çok mutluyum.Bugün bir ümitle Unkapanı İMÇ'nin yollarına düştüm.İlk iki katı gezdikten sonra,tamda umutlarım bir nebze tükenmişken, en alt kata indim ve tadaa tamda aradığım yer karşımda göründü.Ben tek bir desene bile razıyken sayısız alternatifler arasında kararsız kalmak bile zevkliydi inanın.Doğuş teks "ketenci" bütün arayışlarıma cevap verdi.Bu güzel işletme çok tatlı bir aile işletmesi.Öyle ilgili ve güleryüzlü insanlar tarafından işletiliyor ki bütün kumaşları almak istiyorsunuz.Bu alternatif zevklere hitap eden mağazanın müşterileri arasında ünlü isimlerde yer almaktaymış,Tülin şahin,Nükhet Duru gibi isimlerin beğenerek alışveriş yaptığı yerden eliniz boş çıkmanız pekte olası görünmüyor.Kalitesine tasarım olmasına rağmen ürünlerin fiyatları oldukça makul diyebilirim.Ben seçimlerimi yaptım bile..Ama sizlere söylemiyorum,süprizzz.Koltukların tasarımı bittikten sonra öncesi sonrası resimleriyle sizleri şaşırmak istiyorum doğrusu.
Burdan imç'ye gitmemi öneren Siucuğuma teşekkürü borç bilir,öpücükler yollarım..
Eğer sizde bu tarz döşemelik kumaş arayışı içindeyseniz;
Adres:İ.M.Ç 1.Blok No.1152 Unkapanı
Tel:0212 512 64 23
Ve daha fazla görsel için; Ketenci Dizayn
Ps: Uğrarsanız Duygu'nun selamı var demeyi unutmayın:)
Sevgiler....


1 Nisan 2010 Perşembe

Antika Görünümlü Tasarımlar
















































Bugün mis gibi havayı fırsat bilerek Bilgemle(dostum,çocukluk arkadaşım olur kendileri:) Üsküdar'da boğaza karşı bir kahvaltı yapmaya gittik.Güzelce karnımızı doyurup,keyif yaptıktan sonra bir Üsküdar turu yapalım dedik.Tabi şu aralar ev dekorasyonu , tasarımlar ve antikalar ilgi odağımız olduğundan ilk durağımız antikacılar sokağı oldu.Gezerken çok özel bir mekana rastladık.Antika görünümlü tasarımlar yapan çok şık bir yer burası...
Resimlerde gördüğünüz her parça mağazanın kendi tasarımı.Hatta mağaza sahibi Uğur bey marifetli ustalarının ellerinden çıkmış şahane bebek arabasının yapım aşamasının görsellerini bizimle paylaştı.Resimlerde en sonda gördüğünüz henüz bitmemiş bir çamaşır makinesi. Her bir parçayı öyle beğendikki ayrılırken aklımız orda kaldı.Orjinal ve elit zevklere hitap eden bir yer keşfettiğimiz için çok memnun olduk.Eğer yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim. Daha fazla bilgi,görsel ve adres için tıklayınız; Uğur Antik
ps:Mağaza sahibi Uğur Bey'e misafirperverliğinden ötürü tekrar teşekkür ederiz.