1 Aralık 2009 Salı

8O' lerin Çizgi Filmleri








Önceki postlarda 90'ların dizi filmlerini hatırlayarak geçmişi yad etmiştik. Şimdi ise dahada geriye 80'lere gidiyoruz. 80'lerde çocuk olanlara benden hediye olsun. Aman ne tatlıydı o günler, yan gel yat, bütün gün çizgi film izle.. Sorumluluk yok,hayat gailesi yok, pek hoş zamanlardı.
1.Pembe Panter: İşte o benim sevgilimdi. Bebeğiyle uyuduğumu söylesem:) ve kulaklarımıza bilindik melodisi gelir hemen ;nınım nınım nınım nınım nınım nınınımmm..
2. The Muppet Show: Tamam bu bir çizgi dizi değildi, kukla showdu ama bizim gönüllerimize taht kurmasına engel olmadı. Kurbağa Kermit ve Miss Piggy' yi anımsamayan varmı??
3. Donald Duck: Walt Disney'in asabi ama şirin ördeği.. Severdik kendisini:)
4. Sevimli Hayalet Casper: İyi kalpli sevimlimi sevimli bir hayaletti. Onun sayesinde hayaletlere sempati duyar olduk.
5. Şirinler: Yine favori çizgi filmlerimden bitanesi. Okuldayken anneme ultimaton verir,videoyaya kaydettirir,akşam eve gelince defalarca izler dururdum. Tabiki favorim şirine ve uykucu şirindi:))Ve Gargamel'e ciddi kin besliyordum:)
6. Susam sokağı: Muhteşem bir kukla showdu. İçimizde izlemeyen yada sevmeyen yoktur diye düşünüyorum.Ediyle Büdü,Minik kuş ve Kurabiye canavarıyla en sevdiğimizdi o bizim..
7. Varyemez Amca: Canı sıkıldıkça paralardan yaptığı havuzda yüzerek ferahlayan enteresan, cimri bir ördekti. Çizgi dünyasında ördeklere neden pozitif karakterler verilmemiş bilemedim:)
8. Tom ve Jerry:Hangisini tutuyordunuz Tom mu yoksa Jerry mi?
9. He man: "Gölgelerin gücü adınaa" diyorum:)Orko'da çok sevimliydi ama...
10. Red kit: En havalı yalnız kovboy:) Atı "düldül",köpeği "rintintin" ve daltonlarla yıllara damgasını vurmuş bir çizgi filmdi.
11. Ninja Kaplumbağalar: Hiç kaplumbağadanda kahraman olurmu demeyin. Oluyor işte:)En sevdiğim Michelangelo'du. Oda benim gibi bir pizza delisiydi:)
12. She-ra: He-man'in bayan versiyonuydu. Atı kanatlanabiliyordu,havalı bir hatundu:)
13. Bay Meraklı: Cenk koray'ın pazar programında kısa kesitler halinde yayınlanırdı.Absürd bi tipti,tanımayan yoktur sanırım:)
14. Scooby doo: Hayalet peşinde gezen çocuklar ve onların üstün görülü köpeği scoocby-doo. Nedendir bilmem bu köpek bende hep acıma hissi uyandırırdı:)
15. Bugs bunny: Naber canımm ve arkidiş:) Hatırladınız mı?
16. Akıllı Bıdık: Ayı yogiyle bir tanışıklığı vardır bu köpeğin ama nesi olduğunu kestiremiyorum. Akıllııı bıdık:)
17. Temel Reis: Onun sayesinde bende dahil bir çok çocuk gece gündüz ıspanak yerdi. Ama itiraf etmek gerekki Safinaz'ı her seferinde Kabasakal'a kaptırmamak için uğraşması göz yaşartıcıydı:)
18. Tweety: Herkes sevsede ben pek bir antipatik bulurdum bu civcivi:)
19. Şeker kız Candy: Şeker kızdı doğru, saçlarına bayılırdım. Ama cidden entrikalı bir çizgidiziydi.)
20. Taş devri: Dönemin en popülerlerindendi.Şarkısı aklımda hala; flintstones,meet the flintstones .They're the modern stoneage. Family from the town of bedrock...
21.Jetgiller: Çok severdim. Taş devrinin uzay çağı versiyonu gibiydi.
22. Calimero: Tweety' nin aksine ezikce bir civcivdi sanki,her olayın sonunda "ama bu haksızlıkk öyle dimii!" derdi:)
23. Ağaçkakan Woody: Gülüşü çok sevimliydi..
24. Heidi: İsviçre dağlarında dedesi ve arkadaşı Peterle yaşayan sevimli kızı çok severdik biz.
Benden bu kadar .. Unuttuklarım varsa, söyleyin beraber hatırlayalım. Hepsi çok güzeldi. Herşeyden önce çocuk olmak güzeldi.
Sevgiler...